Asuntoauto Dethleffs

Kesä – elokuu 1100 euroa viikko,
muulloin sopimuksen mukaan!

VARUSTEET:

Automaattivaihteisto, nostovuode, isofix-kiinnikkeet, 5. istuin, , ohjaamon ilmastointi, vakionopeudensäädin, monitoimiohjauspyörä, mukiteline ohjaamossa, LED-päiväajovalot, radiovalmius ja kaiuttimet ohjaamossa, etuistuimissa korkeuden ja kalllistuksen säätö, ohjaamon kattoikkuna, asunto-osan ovessa ikkuna ja keskuslukitus, hyttysverkko-ovi, ohjaamon kaihdinverhot, kattoikkuna 70x50cm, ulkovalo, LED-spottivalot, joissa USB-pistorasia, peitot ja tyynyt, wc-kemikaalit, astiastot, ruuanlaittovälineet, ulkoruokailuryhmä, lepotuolit ja kaasugrilli.

TEKNISET TIEDOT:

Teho: 160 Hv
Pituus: 7,41 m
Leveys: 2,33 m
Kokonaismassa: 3 499 kg

Vetokapas. jarrutonta: 750 kg
Vetokapas. jarrullista: 2000 kg

Vuodepaikkoja: 4
Henkilömäärä: 5

Asuntoauton vuokrausehdot:

1. Ajoneuvon varaaminen, takuumaksun ja vuokran maksaminen

Ajoneuvo varataan maksamalla varausmaksu/pantti 500,00 € vuokranantajan ilmoittamalle tilille. Varaus on vahvistettu kun suoritus näkyy vuokranantajan tilillä. Varausmaksu/pantti palautetaan vuokralaisen ilmoittamalle tilille, kun vuokrattu ajoneuvo on palautettu sovittuna ajankohtana, samassa kunnossa kuin se oli vuokraushetkellä. Jos varausmaksua ei ole suoritettu ennakkoon, peritään panttimaksu ajoneuvon luovutushetkellä.

Vuokra suoritetaan kokonaisuudessaan ajoneuvoa noudettaessa.

Vuokraajalta edellytetään vähintään B-luokan ajokorttia ja 25 vuoden ikää. Vuokranantaja voi vuokrauksen yhteydessä tehdä vuokraajan maksukortille

ennakkovarmennuksen vakuutuksen omavastuuta vastaavasta summasta. Kesäsesonkina asuntoautoissa minimivuokrausaika on 1 viikko.

2. Ajoneuvon luovutus vuokralaiselle ja vuokraan sisältyvät asiat

Vuokranantaja luovuttaa ajoneuvon vuokralaiselle sovittuna ajankohtana sovitussa paikassa. Luovutuksen yhteydessä allekirjoitetaan vuokrasopimus.

 Vuokraan sisältyy ajoneuvo varusteineen ja sopimuksen mukaiset ajokilometrit. Vuokrahintaan sisältyy yksi kaasupullo (ajoneuvossa on kaksi kaasupulloa joista toinen veloitetaan tarvittaessa erikseen, veloitus 30,00€), WC-kemikaalit, sähköjohto ulkoiseen virtalähteeseen liittymistä varten. Ajoneuvoissa on kattavat vuokrakäyttöön tarkoitetut liikenne- ja kaskovakuutukset. Asiakkaan omavastuu Pohjoismaissa on 1.200,00€ / vahinkotapahtuma (muut Euroopan maat 2.000,00€ / vahinkotapahtuma) vakuutuksesta korvattavissa vahingoissa. Asiakas voi halutessaan ostaa omavastuun alennuksen hintaan 60,00€/alkava viikko, alennettu omavastuu on pohjoismaissa 700,00€ ja muissa Euroopan maissa 1100,00€.

3. Ajoneuvon palautus

Ajoneuvo palautetaan polttoainesäiliö täynnä. Mikäli säiliötä ei ole täytetty, käy vuokranantaja täyttämässä säiliön ja perii puuttuvan polttoaineen hinnan ja 25,00€ täyttömaksun takuumaksusta. Palautettaessa wc-kasetti tulee olla tyhjennettynä ja puhdistettuna, talousjätevesisäiliö tyhjennettyinä sekä sisäsiivous tehtynä. Mikäli wc- kasettia ei ole tyhjennetty ja puhdistettu tai talousjätevesisäiliötä ei ole tyhjennetty tai sisäsiivous on tekemättä, peritään 120,00€ ylimääräinen tyhjennys/siivousmaksu. Ylimääräinen tyhjennys/siivousmaksu voidaan periä varaus/panttimaksusta. Vuokranantaja huolehtii auton ulkopesusta.

Vuokralainen palauttaa ajoneuvon vuokrasopimuksessa mainittuun paikkaan, sovitun vuokra-ajan päättyessä. Palautusajan muuttumisesta on sovittava riittävän ajoissa vuokranantajan kanssa. Mikäli ajoneuvoa ei palauteta sovittuun aikaan, eikä palautusajan muuttumisesta ole sovittu vuokranantajan kanssa, on vuokranantajalla oikeus periä viivästysajalta viivästysmaksua 50,00€/h, jokaiselta alkavalta tunnilta. Vuokranantajalla ei ole velvollisuutta maksaa hyvitystä, jos vuokralainen palauttaa ajoneuvon ennen sovitun vuokra-ajan päättymistä.

Ajoneuvon kunto tarkistetaan silmämääräisesti yhdessä vuokralaisen kanssa palautushetkellä, ajoneuvon kunto tarkistetaan lopullisesti vuokranantajan toimesta ajoneuvon pesun yhteydessä, jos pesun yhteydessä havaitaan ajoneuvossa vaurioita, on vuokralainen vastuussa näistä vaurioista. Varausmaksu/panttimaksu palautetaan asiakkaan ilmoittamalle tilille sen jälkeen kun vuokranantaja on todennut että ajoneuvossa ei ole vaurioita tai muita puutteita.Jos ajoneuvoa ei ole palautettu vuokra-ajan päättyessä eikä vuokra-ajan pidentämisestä ole sovittu vuokranantajan kanssa, ilmoitetaan asia poliisille varkaustapauksena. Vuokranantajalla on oikeus periä kohtuullinen korvaus laiminlyönnistä aiheutuneista taloudellisista menetyksistä.

4. Vuokralaisen velvollisuudet ja vastuut

Vuokralainen on velvollinen hoitamaan ajoneuvoa varusteineen huolellisesti niin, että se on palautettaessa samassa kunnossa kuin se oli luovutushetkellä.

Vuokralaisen on tarkistettava vuokrattava ajoneuvo luovutushetkellä ja kirjattava yhdessä vuokranantajan kanssa ylös mahdolliset puutteet tai viat vuokrasopimukseen. Mikäli puutteita tai vikoja ei ole kirjattu, on vuokralainen vastuussa näistä vioista sikäli, kuin ne ovat olleet vuokralaisen havaittavissa tarkastushetkellä. Vuokralaisen on liikkeelle lähdettäessä varmistettava, että ajoneuvon ikkunat, ovet ja kattoluukut ovat suljettuna sekä portaat nostettuna sisään. Sateella on huolehdittava ikkunoiden, ovien ja kattoluukkujen sulkemisesta siten, ettei ajoneuvoon pääse satamaan sisälle. Markiisia ei saa talvikaudella käyttää. Vuokralainen on vuokra-aikana velvollinen huolehtimaan ajoneuvon normaaleista tarkistuksista ja huolehtimaan, että käyttää sähkölaitteita niin, etteivät akut pääse tyhjenemään. Jos ajoneuvon starttiakku on tyhjentynyt vuokraajan omasta huolimattomuudesta esim. ajovalojen päälle jättämisestä parkkeerattuun ajoneuvoon tai ajoneuvon kojelaudan 12V pistokkeiden liiallisesta käytöstä ajoneuvon ollessa sammutettuna, on vuokraaja velvollinen itse hoitamaan ajoneuvon käynnistyksen/akkujen lataamisen niin, että ajoneuvo saadaan käyntiin. Vuokraajaa suositellaan kytkemään ajoneuvo leiriytyessä verkkovirtaan, jolloin sähkölaitteiden toimivuus ja akkujen latautuminen voidaan parhaiten varmistaa.

5. Vahinko- tai katoamistapaukset

Vuokralainen on velvollinen ilmoittamaan vuokranantajalle kaikista vahingoista ja korvaamaan ajoneuvolle tai sen varusteille vuokra-aikana sattuneet vahingot sekä korvaamaan ajoneuvosta vuokra-aikana kadonneet osat ja lisävarusteet.

• Asiakkaan omavastuu on 1.200,00€ / vahinkotapahtuma (Pohjoismaat) ajoneuvon kasko- ja liikennevakuutuksesta korvattavissa vahingoissa. Pohjoismaiden ulkopuolella omavastuu on 2.000,00€ / vahinkotapahtuma.

• Asiakas on kokonaisuudessaan vastuussa niistä vahingoista, joita ajoneuvon vakuutukset eivät korvaa. Tällaisia vahinkoja ovat esimerkiksi markiisivahingot, auton sisätiloille aiheutut vahingot tai väärän polttoaineen käyttämisestä aiheutuneet vahingot.

• Vuokranantaja voi vähentää aiheutuneet kustannukset takuumaksusta.

• Vuokralainen vapautuu korvausvelvollisuudesta, jos vuokranantaja saa täyden

korvauksen vahingoista vakuutuksen perusteella tai vahingon aiheuttajalta.

Vuokralainen on velvollinen maksamaan vuokra-aikana ajoneuvon käyttämisestä aiheutuvat leiriytymis-, pysäköinti- ja pysäköintivirhemaksut, tiemaksut, ylikuorma-, sakko-, rike- ja muut maksut.

Tupakointi ajoneuvossa on ehdottomasti kielletty, laiminlyönnistä peritään 500,00€ lisämaksu.

Lemmikkieläinten mukaan ottamisesta sovitaan erikseen vuokranantajan kanssa, lemmikkieläimistä peritään 70,00€/viikko lisämaksua. Kissat eivät ole sallittuja. Jos ajoneuvossa kuljetaan lemmikkieläimiä ilman että siitä on vuokranantajan kanssa erikseen sovittu, peritään asiakkaalta 300,00€/viikko lisämaksua, kissoista peritään lisämaksua 500,00€/viikko. Ajoneuvoa ei saa viedä Suomen rajojen ulkopuolelle ilman vuokranantajan kirjallista lupaa. Suomen rajojen ulkopuolelle viemisestä peritään hallinnollinen lisämaksu 60,00€. Ajoneuvoja ei vuokrata Itä-Eurooppaan tai Euroopan ulkopuolelle suuntautuville matkoille. Vuokralaisella ei ole oikeutta luovuttaa ajoneuvoa kenenkään muun kuin vuokrasopimuksessa mainittujen henkilöiden käyttöön.

6. Vuokranantajan velvollisuudet

Vuokranantaja vastaa, että auto on teknisesti luovutushetkellä siinä kunnossa, että sitä voidaan käyttää sopimuksessa tarkoitettuun toimintaan. Mikäli vuokralainen ei saa autoa käyttönsä sovitun mukaisesti, voi hän vaatia viivästystä vastaavaa vuokranalennusta. Vuokraamo ei ole vastuussa matkan viivästymisestä tai peruuntumisesta asiakkaalle aiheutuvista kustannuksista.

Vuokranantaja ei vastaa ajoneuvon rikkoutumisen tai vian aiheuttamasta vahingoista vuokralaiselle, vuokralaisen omaisuudelle tai liikennevälineille tai muille henkilöille. Vuokranantaja ei korvaa matkan keskeytymisestä vuokralaiselle aiheutuvia matka-, majoitus- tai muita kuluja.

Vuokranantaja ei vastaa vuokralaisen omaisuudesta, joka on ollut ajoneuvossa esim. varkaustapauksissa, mikäli ajoneuvon vakuutus ei sitä korvaa.

7. Toimenpiteet vika-, vahinko- ja varkaustapauksissa

Teknisen tai muun vian ilmetessä on vuokralaisen ilmoitettava siitä viipymättä vuokranantajalle. Vuokralainen on velvollinen toimittamaan ajoneuvon korjattavaksi vuokranantajan niin vaatiessa vuokranantajan lukuun. Vuokralainen voi myös palauttaa ajoneuvon vikatapauksessa välittömästi vuokranantajalle, jolloin vuokrasopimus päättyy luovutushetkellä. Mikäli ajoneuvossa ilmenee vuokra-aikana tekninen vika tai muu virhe, on vuokralaisella oikeus vaatia virhettä vastaavaa vuokran alennusta. Jos ajoneuvon kunnosta johtuva virhe on olennainen, vuokralainen voi vaatia vuokrasopimuksen purkua. Rengasvaurion sattuessa vuokralainen on velvollinen korjauttamaan renkaan vuokranantajan lukuun, kuitenkin neuvottelemalla tästä ensin vuokranantajan kanssa. Liikennevahingon sattuessa on vuokralainen velvollinen ilmoittamaan viipymättä vahingosta vuokranantajalle. Syyllisyyden ollessa vähänkään epäselvä, on vuokralaisen ilmoitettava asiasta poliisille. Ilmoitus poliisille tehdään aina, kun kyseessä on henkilövahinko. Myös hirvieläinvahingoissa vuokralaisen on aina tehtävä ilmoitus poliisille sekä toimitettava vuokranantajalle poliisin antama todistus tehdystä ilmoituksesta.

Varkauden sattuessa on vuokralaisen välittömästi ilmoitettava vuokranantajalle ajoneuvoa kohdanneesta varkaudesta. Varkaudesta on tehtävä viipymättä ilmoitus poliisille. Vuokranantajan on tämän jälkeen ilmoitettava vuokralaiselle, mihin toimenpiteisiin tapahtuneen johdosta on ryhdyttävä.

Jos vuokralainen laiminlyö edellä mainittujen ilmoitusten tekemisen, hän vastaa vuokranantajalle siitä syntyneestä vahingosta.

8. Sopimuksen purkaminen

Jos vuokralainen purkaa sopimuksen

• aikaisemmin kuin 14 vrk ennen vuokra-ajan alkua, on vuokranantaja velvollinen palauttamaan varausmaksun/pantin vähennettynä 50,00€:lla.

• aikaisemmin kuin 7 vrk ennen vuokra-ajan alkua, on vuokranantaja velvollinen palauttamaan varausmaksun/pantin vähennettynä 150,00€:lla.

• 7 vrk tai sitä myöhemmin ennen vuokra-ajan alkua, on vuokranantaja oikeutettu pidättämään varausmaksun/pantin 500,00€.

Vuokranantajalla on oikeus purkaa vuokra-ajan kuluessa vuokrasopimus, jos käy ilmi, että vuokralainen rikkoo olennaisesti vuokrasopimusta tai vuokrausehtoja tai että vuokralainen ei vuokranantajan arvion mukaan kykene käsittelemään ajoneuvoa asianmukaisesti.

Jos ajoneuvon käyttö estyy tapahtuneen vahingon tai varkauden takia, sopimus purkautuu vuokranantajan saatua ilmoituksen tapahtuneesta. Vuokranantajan purkaessa vuokrasopimuksen, on vuokralainen velvollinen palauttamaan ajoneuvon viivytyksettä vuokranantajalle.

Nämä vuokrausehdot ovat voimassa toistaiseksi, pidätämme oikeuden muuttaa vuokrausehtoja mm. vakuutusehtojen muuttuessa.

Mika Leppä
0400 508 927
mika.leppa@hotmail.com

Mikan Mökit
Mäkisentie 4
52700 Mäntyharju